Rok je takmer za nami a Google zverejnil najvyhľadávanejšie výrazy slovenského internetového používateľa. Čo v zoznamoch nájdeme? Možno budete prekvapení. Čo teda Slováci najviac googlili?

co slovaci hladaju

 

Skokani

Skokani – najväčšie trendy v slovenskom vyhľadávaní, resp. výrazy, ktoré poskočili v počte vyhľadávaní oproti minulému roku najvýraznejšie. Je pekné vidieť záujem o náš šport. Aj keď je hokej v problémoch, stále platí, že sme hokejový národ. Peťo Sagan zase zdvihol náš záujem o cyklistiku. Medzi tieto dva výrazy, sa ešte zmestilo Agario. Veľmi návyková minihra, skúšať len na vlastné riziko. Hmm asi si pôjdem na chvíľu oddýchnuť… Celý zoznam:

  1. MS v hokeji 2015
  2. Agario
  3. Tour de France 2015
  4. Eurojackpot
  5. Feriha
  6. RegioJet
  7. Dennik N
  8. zatmenie slnka
  9. 50 odtieňov sivej
  10. Horná Dolná

 

Najvyhľadávanejšie

Medzi najvyhľadávanejšími výrazmi žiadne väčšie prekvapenie nenájdeme. Hľadali sme najmä sociálne siete, spravodajské portály, program, prekladač či počasie. Celý zoznam:

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. Topky
  4. Pokec
  5. Bazoš
  6. Gmail
  7. Prekladač
  8. TV program
  9. SME
  10. SHMÚ

 

Výrazy s 2015

Opäť na špici hokej a cyklistika, tentokrát ich však nedelí nebezpečne návyková hra, ale aktuálny kalendár. Okrem toto sme hľadali najnovšie filmy, dátum Veľkej noci či inšpiráciu, kam sa vybrať na dovolenku. Celý zoznam:

  1. MS v hokeji 2015
  2. kalendár 2015
  3. Tour de France 2015
  4. filmy 2015
  5. minimálna mzda 2015
  6. Veľká noc 2015
  7. dovolenka 2015
  8. Superstar 2015
  9. horoskop 2015
  10. referendum 2015

 

Médiá

Opäť bez nejakých väčších prekvapení. Kategóriu Médiá ovládli Topky, v tesnom závese za nimi portál SME a Nový Čas. Najvyhľadávanejším rádiom je Europa 2. Z televízií je najvyššie JOJ na 7. miesta a Markíza o dve miesta nižšie. Zaujímavé je, že do top 10 médií vyhľadávaných Slovákmi sa dostal aj český portál Blesk. Celý zoznam:

  1. Topky
  2. SME
  3. Nový Čas
  4. Pravda
  5. Aktuality
  6. Pluska
  7. JOJ
  8. Blesk
  9. Markíza
  10. Europa 2

 

Známe osobnosti

Priznám sa, že nie úplne všetky mená na zozname sú mi známe. A čo vy? Čo bije do očí je štvrté miesto Martina Jakubca. Na ôsmom mieste je pekné vidieť Stephena Hawkinga. Rebríčku kraľuje božský Kája. Celý zoznam:

  1. Karel Gott
  2. Adriana Kmotríková
  3. Hedy Lamarr
  4. Martin Jakubec
  5. Dakota Johnson
  6. Pierre Brice
  7. Klára Vytisková
  8. Stephen Hawking
  9. Magda Paveleková
  10. Bekim

 

Výrazy s „ako“

Presúvame sa do zaujímavej časti výsledkov Googlu. Aké návody sme hľadali? Na špici je odveká hádanka: ako schudnúť? Čo zaujme ale je, že iba dve miesta pod chudnutím sa nachádzajú ľudia, ktorí sa naopak snažia pribrať. Áno, aj to je problém. Ďalej sa Slováci pokúšali zistiť, ako naladia Dajto či ako si môžu stiahnuť video z YouTube. Fajčiari s vôľou zbaviť sa svojho zlozvyku to dotiahli na pekné 8. miesto. Celý zoznam:

  1. ako schudnúť
  2. ako sa to robí
  3. ako pribrať
  4. ako naladiť Dajto
  5. ako stiahnuť video z YouTube
  6. ako zarobiť
  7. ako zbaliť babu
  8. ako prestať fajčiť
  9. ako uviazať kravatu
  10. ako otehotnieť

 

Výrazy s „kto je“

Najväčšie neznáme pre slovenských používateľov internetu. Kto tu patrí? Najviac sa ľudia snažili zistiť, kto je hipster. Veľmi zložitá otázka. Hneď za hipstermi sa umiestnil Martin Jakubec, ktorý predbehol Dana Bilzeriana. Na zozname nájdeme aj dvojicu youtuberov gejmra a GoGa. A napríklad takého Red Johna som si musel vygoogliť aj ja. Zanedbávam seriálové jazdy :/ Celý zoznam:

  1. kto je hipster
  2. kto je Martin Jakubec
  3. kto je Dan Bilzerian
  4. kto je iluminát
  5. kto je gejmr
  6. kto je Red John
  7. kto je Duch svätý
  8. kto je filantrop
  9. kto je Bekim
  10. kto je GoGo

 

Výrazy s „prečo“

Prečo korytnačka nechce jesť? To je tá najčastejšia otázka so slovom prečo, ktorú Slováci položili Googlu. Netušil som, koľko máte doma korytnačiek a ani to, že toľko ich nechce jesť. A viete prečo ľuďom hrabe? Prečo sú v syre diery? Alebo dokonca, prečo krava nenosí kravatu? Opýtajte sa Googlu, určite vám rád odpovie. Na tieto otázky totiž tento rok odpovedal až príliš veľa krát. Celý zoznam:

  1. prečo nechce korytnačka jesť
  2. prečo ľuďom hrabe
  3. prečo sú v syre diery
  4. prečo je more slané
  5. prečo si láska
  6. prečo opúchajú nohy
  7. prečo krava nenosí kravatu
  8. prečo som stále hladná
  9. prečo nefunguje post.sk
  10. prečo sa muži nechcú ženiť

 

Výrazy s „čo je“

A na záver vám prinesieme výsledky, ktoré obsahujú výraz „čo je“. Na čele rebríčka je krásne a poetické: čo je láska. Na treťom mieste sú ľudia, ktorí to večer predtým trochu prehnali. Alebo majú divné domáce zvieratko. Ináč sa Slováci snažili zistiť, čo je Viber a Instagram, čo im pomôže na kašeľ alebo čo je NFC, LTE a IBAN. Celý zoznam:

  1. čo je láska
  2. čo je NFC
  3. čo je dobré na opicu
  4. co je LTE
  5. čo je Viber
  6. čo je Instagram
  7. čo je ovulácia
  8. čo je dobré na hnačku
  9. čo je IBAN
  10. čo je dobré na kašeľ

 

Zoznamy aj s podrobnými štatistikami nájdete tu.

Páčil sa vám náš článok?

Zdieľajte na sociálnych sieťach.