Čo sa dialo v júli? Instagram dal nohu dole z plynu a noviniek bolo o niečo menej. Facebook sa zas stále snaží byť bezpečnejším, no a Adwords pomáha pri optimalizovaní ppcčkarom. Všetko fresh z digitálu nájdete každý mesiac tu! 🙂

ZOBRAZENIE AKTIVITY V INSTAGRAM SPRÁVACH

Instagram sa nám opäť snaží uľahčiť komunikovanie medzi priateľmi. Ak sú aktívni, odteraz v chate uvidíte zelenú bodku a môžete si veselo písať. Uvidíte status iba tých, ktorí vás sledujú, alebo s ktorými ste už komunikovali cez správy na instagrame. Samozrejme svoj status môžete skryť v nastaveniach.

INTERAKTÍVNE OTÁZKY CEZ STICKER

Instagram predstavil v júli interaktívne otázky na facebooku. Teraz sa môžete svojich priateľov spýtať na čokoľvek a oni vám môžu rovno zo stickeru neobmedzene odpovedať. Ich odpovede nájdete v stories náhľade a ak kliknete na ktorúkoľvek z nich, môžete vytvoriť ďaľšiu, kde na otázku odpoviete. Tak čo, už na nich v plnom prúde fičíte?

HODNOTENIE INSTA STORIES EMOTIKONMI

Instagram sa inšpiroval Facebookom. Zatiaľ je to však iba v testovaní a dostupné su len v niektorých krajinách a iba vyvoleným! Taktiež nie je známe či je funkcia dostupná aj na iOS. Ak však budú mať emotikony úspech, dočkáme sa všetci!

FACEBOOK ODSTRAŇUJE ÚČTY MALOLETÝM

Facebook proaktívne ruší profily deťom mladším ako 13 rokov. Doteraz odstraňoval tieto účty len keď boli nahlásené. Facebook bude vyžadovať od užívateľov doklad o tom, že majú viac ako 13 rokov a budú musieť predložiť preukaz totožnosti. Tento problém vznikol najmä preto, že doteraz nebolo pri registrácii nutné predložiť žiaden dôkaz o veku užívateľov.

METRIKA PRE RÝCHLOSŤ NAČÍTANIA STRÁNKY PRIAMO V ADWORDS

Všetci dobre vieme, že ak sa nám stránka načítava príliš dlho, tak to veľmi rýchlo vzdáme. Podľa Anthonyho Chaveza (Google Ads Project Management Director), až 50% potenciálnych kupujúcich odíde, ak je stránka pomalá. Google preto oznámil nový stĺpček pre metriku „rýchlosť načítania stránky“, integrovanú priamo v Adwords! Rýchlosť môžete sledovať na škále 1-10, aby ste hneď vedeli ako ste na tom.

Toto sú top novinky z júla a už teraz pripravujeme ďalšie! Ak už nikdy nechcete prísť o nič z online marketingu, nezabudnite nás sledovať na Facebooku a Instagrame😊

 

Páčil sa vám náš článok?

Zdieľajte na sociálnych sieťach.