Googlovská sumarizácia je vonku! Aj sme sa radovali so športovými víťazmi, aj sme hľadali spôsoby ako otehotnieť a ako upiecť bublaninu, aj sme chceli byť v obraze pri MS vo futbale, ale tiež sme riešili vážne spoločenské a politické udalosti.

Takto sme spoločnými silami v roku 2018 „vygooglili“ rebríček najhľadanejších fráz:

Najvyhľadávanejšie frázy Slovákov prostredníctvom Google v roku 2018

Sme športový národ, raz darmo. A dokonca nám podľa rebríčku nie je cudzie ani aktuálne politické dianie u nás, a popri tom sa nechávame rozptyľovať telenove… súčasnými slovenskými seriálmi.

 

Najvyhľadávanejší Slováci a Slovenky

Prvé tri priečky v tejto kategórii obsadili ženy v úplne odlišných kontextoch. Nasťa, naša zlatá medailistka zo ZOH, bola najgooglovanejšou osobou na Slovensku vôbec. Na ostatných dvoch miestach sa googlilo o ženách, ktoré sú spájané s veľmi smutnými udalosťami z konca februára.

Do rebríčka sa dostal aj nový primátor Bratislavy Matúš Vallo či moderátorský objav z Fashion TV Jasmina Alagič.

A, samozrejme, v prvej desiatke sa ocitli aj niektorí z najmocnejších ľudí na Slovensku: bývalý premiér Robert Fico, súčasný predseda vlády SR Peter Pellegrini a bývalý Minister vnútra SR Róbert Kaliňák.

vyhľadávanie Google

 

Najvyhľadávanejšie zahraničné osobnosti

Vojvodkyňa zo Sussexu, Meghan Markle , manželka princa Harryho, ktorého sme dogooglili na 8. miesto, ovládla nielen Britov, ale aj na Slovensku sme si ju preťukli viackrát. Inak sme boli určite dojatí filmom A Star Is Born s Lady Gagou a Bradley Cooperom, keďže sme si ich vygooglili do prvej desiatky.

vyhľadávanie Google

 

Čo sme googlili v kategórii: udalosti zo Slovenska aj zahraničia

Megan a Harry síce boli v kategórii zahraničných osobností na popredných priečkach, no pred ich samotnou svadbou sme uprednostnili komunálne voľby, Ples v opere aj Saganov rozvod. Dokonca aj kategória Zlatíčko roka bola vyššie, na 4. mieste, tesne pod zatmením mesiaca. Ak ste o spomenutej udalosti nepočuli, negooglite, je to súťaž o najkrajšie bábätko.

vyhľadávanie Google

 

Smutné odchody

Bohužiaľ, aj v roku 2018 sme sa rozlúčili s mnohými významnými osobnosťami. Podľa vyhľadávača Google nás najviac zaskočil rýchly odchod všestranného umelca Mariána Geišberga, mladého producenta a DJ Aviciiho či autora komixových superhrdinov Stan Lee-a

 

Trendy vyhľadávania Google „Ako“

Dostávame sa k jednému z najzaujímavejších rebríčkov vôbec. Nielenže sme sa snažili nájsť riešenie na zníženie vysokej teploty či sme sa pred voľbami potrebovali priučiť, ako správne krúžkovať, zaujímali nás aj každoročné „trable“ chudnutia či priberania. Chceli sme tiež vedieť, či kukuricu treba variť naozaj dlho, lebo by ste ju už najradšej zjedli, hoci aj surovú.

Rebríček sa po praktických a mierne filozofických otázkach uzavrel hľadaním spôsobu, ako sa zarábajú peniaze.

vyhľadávanie Google

 

Trendy vyhľadávania Google „Kedy“

Ach, my romantici! Na prvé miesto sa dostal Valentín, teda to, kedy ho oslavujeme.

Ďalej sme chceli zistiť presný čas Veľkej noci, Dňa matiek (je to vždy druhá májová nedeľa, nezabudnite), Dňa otcov, učiteľov, ale aj MDŽ – ten oslavujú ženy po celom svete vždy 8. marca. Aby sme nepopreli našu športovú náturu, chceli sme tiež vedieť, kedy budeme hrať hokej a kedy začína Tour de France.

vyhľadávanie Google

 

Trendy v kategórii „športové podujatia“

Toľkokrát spomenutý, toľkokrát googlený, náš obľúbený – šport. Najviac nás zaujímali Majstrovstvá sveta vo futbale, ale aj MS v hokeji. Tretiu priečku obsadili cyklistické preteky Tour de France, za nimi tesne Zimné olympijské hry. Tiež nás zaujímal vrcholný tenis, ale aj preteky Dakar.

vyhľadávanie Google

 

Trendy s výrazom „recept“

Kategória, ktorá nás osobne prekvapila najviac. Vo svete plnom makaróniek, naked cakes, mirror poliev na torty nás zaujímala BUBLANINA. Seriózne. Jeden z najjednoduchších koláčov sa stal najvyhľadávanejším. Takže okrem športového ducha sme jednoducho klasici, o čom svedčí aj googlený Segedínsky guláš, palacinky, langoše… Ale cheesecake skončil proti všetkým klasickým špecialitám na druhom mieste. Gratulujeme chesekake!

vyhľadávanie Google

 

Trendy v kategórii „Filmy“

Samozrejme, že prvú priečku tohto rebríčka obsadil dlho očakávaný film o Freddie Mercury-m, Bohemian Rhapsody. Hneď za ním sme sa vyplakali pri A Star Is Born, teda Zrodila sa hviezda s obsadením Lady Gaga a Bradley-ho Cooper-a. Tí sa vo vyhľadávaní Googlu už objavili v kategórii zahraničných osobností. Inak sme tiež chceli vedieť viac o filme Venom, 50 odtieňov slobody či Deadpool 2.

vyhľadávanie Google

 

Páčil sa vám náš článok?

Zdieľajte na sociálnych sieťach.