Dni februára sa minuli a aj napriek tomu, že ich je najmenej v celom roku, online svet nespal a aj tento mesiac nás zahrnul spŕškou noviniek, ktoré vám priblížime v tomto blogu.

FACEBOOK

INFORMÁCIE O PRIHLÁSENÍ DO APLIKÁCII TRETÍCH STRÁN

Veľké množstvo aplikácií ponúka prihlásenie pomocou Facebook účtu, čo registráciu robí rýchlou a jednoduchou, avšak môže sa stať, že stratíme prehľad o tom, kam všade sme sa týmto spôsobom zaregistrovali. Práve preto prichádza nová funkcia, vďaka ktorej dostanete upozornenie, keď sa týmto spôsobom prihlásite do aplikácie tretej strany. 

https://newsfeed.cz/facebook-bude-zasilat-oznameni-o-prihlaseni-do-aplikaci-tretich-stran/

INVESTÍCIE DO AR

Akvizíciou britského startup-u v odhadovanej sume 40 miliónov USD by mal Facebook rozšíriť svoje pole pôsobenia vrámci AR (rozšírenej reality) – konkrétne by táto spolupráca mala priniesť model sveta 1:1 vďaka 3D mapovaniu, na ktoré sa startup špecializuje.

Scape chce, aby akékoľvek miesto na svete umožňovalo zobrazenie AR obsahu, preto najväčšou výzvou je presnosť lokalizácie, ktorá by mala byť v rozmedzí centimetrov.

https://marketingland.com/facebook-buys-ar-startup-building-a-11-digital-map-of-the-physical-world-275676

FACEBOOK TESTUJE ZVÝRAZNENIE # A @ V TEXTOCH

Facebook experimentuje s novým zobrazením označení a hashtagov v textoch príspevkov – mali by byť farebne zvýraznené. Je otázne, či tento krok niečomu napomôže, keďže vo viacerých prieskumoch sa došlo k záveru, že hashtags na Facebooku proste nefungujú, resp. nemajú tak závažný vplyv na engagement, ako na iných platformách.

https://www.socialmediatoday.com/news/facebooks-testing-new-color-highlighting-for-links-and-hashtags-in-post-te/572479/

FACEBOOK CHCE VÁŠ HLAS

Už pred časom sme informovali o novej FB aplikácii – Viewpoints. Jej prvotný zámer bolo získavanie spätnej väzby od užívateľov, ktorí môžu za peniaze vypĺňať dotazníky.

Po novom však aplikácia bude ponúkať aj možnosť za kredity nahrať svoj hlas pomocou konkrétnych fráz – toto má slúžiť na zlepšenie technológie speech recognition (rozoznanie hovoreného slova). Kredity si, tak ako pri dotazníkoch, budú užívatelia môcť „vybrať“ ako peniaze cez PayPal.

Ak ste sa však tešili, že konečne môžete predať svoj hlas Facebooku, bolo to predčasné, zatiaľ Facebook zaujímajú len americké hlasy a názory.

https://wersm.com/facebook-will-pay-you-for-your-voice-recordings/

INSTAGRAM

INSTAGRAM TESTUJE NICKNAMES, RECENT A ANIMÁCIE

Prvou testovanou zaujímavosťou by mali byť práve prezývky – užívateľom budete vedieť priradiť prezývku, ktorú však na rozdiel od napr. Messengeru, budete vidieť iba vy a nahradí username daného užívateľa. Pomocou prezývky ho aj budete vedieť vyhľadať v zozname užívateľov. 

Ešte zaujímavejšou je však novinka, vďaka ktorej by ste už nikdy nemali „stratiť“ fotografie, ktoré vznikli pomocou IG fotoaparátu – pridá sa funkcia Recent, kde dočasne (počas 7 dní) budete vedieť nájsť všetky fotografie, ktoré ste zhotovili cez IG. 

A poslednou novinkou z tohto zdroja je animácia pri osrdiečkovaní multimédií v súkromnej správe. 

https://wabetainfo.com/instagram-is-testing-nicknames-recent-and-love-animation/

GIF REACT

Po novom už môžeme na stories okrem textovej správy a rýchlej emoji reakcie odpovedať aj GIF-kom! 

ZOBRAZENIE RELEVANCIE SLEDOVANÝCH ÚČTOV

Po kliknutí na vlastnom profile na sekciu following uvidíte, s ktorými účtami ste mali najmenšiu interakciu, čo je dobrou správou pre všetkých, ktorí si chcú urobiť poriadok medzi sledovanými profilmi. 

https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-new-listings-of-least-interacted-with-and-most-shown-in-f/571870/

NOVÝ ODVOLÁVACÍ PROCES PRE DEAKTIVOVANÉ ÚČTY

Užívatelia, ktorí sa dostali do situácie, že ich IG účet bol deaktivovaný, budú mať po novom dve možnosti, ako vyriešiť túto situáciu – v priebehu 30 dní od deaktivácie:

Stiahnuť si dáta – IG vám udelí prístup ku všetkému svojmu obsahu a môžete si ho stiahnuť

Požiadať o kontrolu – ak ste presvedčený o tom, že deaktivácia nie je na mieste, môžete zadať svoje údaje a požiadať IG o kontrolu svojho rozhodnutia (zväčša do 24 hodín)

INÉ & ZAUJÍMAVOSTI

PLATBY CEZ WHATSAPP

Vyzerá to tak, že čoskoro si budeme môcť posielať peniaze cez WhatsApp, keďže aplikácia pripravuje nový update, s ktorým by sa v mala objaviť aj funkcia „Payments“ – práve vďaka nej si budú medzi sebou užívatelia vedieť posielať peniaze a vraj by to malo byť tak jednoduché a rýchle ako posielanie fotografií.

Táto funkcia by sa mala objaviť neskôr v tomto roku. 

https://metro.co.uk/2020/01/31/will-soon-able-earn-money-whatsapp-using-new-payments-feature-12160823/

ŽEBY PRIŠLI TWITTER STORIES?

Twitter kúpil firmu Chroma Labs, ktorá sa špecializuje na stories, templates a filters na viacerých stránkach. Podľa vyjadrení zo strany Twitter, nový tím bude pracovať na tom, aby „dali ľuďom nové kreatívne spôsoby vyjadrenia.“

https://marketingland.com/are-twitter-stories-coming-the-company-buys-stories-app-developer-chroma-labs-276280

PINTEREST SA ZAČÍNA ZAHRÁVAŤ S AR

Po takmer všetkých social platformách už aj Pinterst objavil čaro AR – populárny „lipstick try-on“ AR filter nájdete už aj tam. Po tom, ako nájdete „svoj“ odtieň, vám Pinterst ponúkne aj konkrétne produkty v danom (alebo podobnom) odtieni. 

https://www.socialmediatoday.com/news/pinterest-adds-new-ar-try-on-feature-for-lipstick-shades/571252/

Páčil sa vám náš článok?

Zdieľajte na sociálnych sieťach.