Tiež sa váš život v októbri opäť presunul do celodenného nosenia pyžama a práce z gauča? Svet sa kvôli druhej vlne korony opäť na chvíľu spomalil, avšak naša hliadka nad čerstvými online novinkami nikdy nespí! Vy si však na chvíľku oddýchnite a prečítajte si tie najzaujímavejšie októbrové online news, ktoré sme pre vás pozberali ako jesenné jablká.


FACEBOOK

MESSENGER PRICHÁDZA NA INSTAGRAM

Facebook ohlásil veľkú novinku v rámci integrácie svojich chatovacích služieb. Tou je prepojenie dvoch veľmi populárnych platforiem rôznymi spôsobmi – používatelia budú môcť naplno využívať funkcie Messengeru aj priamo na Instagrame. Instagram konverzácie však v Messengri zatiaľ nenájdete, je to však malý krok k veľkému cieľu – kompletne prepojiť všetky svoje aplikácie, čo sa zdá byť na dobrej ceste. Až 1/3 užívateľov totiž zmieňuje ako bežný problém to, že musia hľadať, v ktorej chatovacej službe prebehla konverzácia.

https://www.socialmediatoday.com/news/facebook-announces-integration-of-messenger-and-instagram-direct-adds-new/586180/

ZÁKAZ ANTI-VAX A POPIERANIA HOLOKAUSTU

Vyzerá to tak, že Facebook si vstúpil do svedomia. V priebehu jedného týždňa totiž priniesol veľké novinky spoločenského charakteru.
Najprv oznámil, že bude zakazovať obsah, ktorý popiera Holokaust – napriek tomu, že pár rokov dozadu sa sám Zuckerberg vyjadril, že pod hlavičkou slobody slova nebude ani takýto obsah zakázaný. Následne Facebook oznámil, že zakáže aj reklamy prepojené s anti-vax hnutím. Môžeme sa teda na Facebooku tešiť na menej fake news a hoaxov a viac kvalitnej žurnalistiky?

https://www.socialmediatoday.com/news/facebook-announces-full-ban-on-holocaust-denial-content/586862/
https://www.socialmediatoday.com/news/facebook-announces-ban-on-anti-vax-ads-launches-new-push-to-promote-vaccin/586939/

FACEBOOK DATING UŽ AJ NA SLOVENSKU

Tak a je to tu – po roku od uvedenia na americký trh si budeme môcť aj v Európe hľadať svoju spriaznenú dušu s pomocou Facebook Dating. Vytvoriť si môžete úplne nezávislý profil, ale množstvo informácií, ktoré o vás Facebook má, by malo zabezpečiť nájdenie toho správneho partnera. V 20 krajínách, v ktorých bol doteraz dostupný, sa doteraz odkliklo 1,5 miliardy „matchov“. Vyskúšate?

https://strategie.hnonline.sk/marketing/2234336-facebook-spusta-v-europe-svoju-zoznamku-dostupna-bude-aj-na-slovensku

VEĽKÝ MESSENGER UPDATE

Okrem už spomínanej plánovanej integrácie s Instagramom, Messenger postretol update aj po iných stránkach. Mierna zmena loga s pridaním gradientu má symbolizovať posun k dynamickejšiemu fungovaniu. Messenger posledné mesiace pridával množstvo funkcií, ktoré sa nakopili a spojili sa v jeden veľký update. Pridané funkcie sa týkajú najmä videohovorov a spoločného trávenia času aj na diaľku – Facebook si totiž v aktuálnej situácii uvedomuje túto ľudskú potrebu ešte viac. Okrem nich pribudlo aj množstvo imidžových možností a ďalších iných fičúr.

Pozrite si video.

https://messengernews.fb.com/2020/10/13/the-future-of-messaging-is-now/

NOVÉ MOŽNOSTI ZORADENIA FEEDU

https://www.socialmediatoday.com/news/facebook-rolls-out-easier-access-to-chronological-news-feed-and-other-feed/587515/

INSTAGRAM

NOVÉ AUDIO MOŽNOSTI V REELS

Zatiaľ sa nedá s určitosťou predpovedať, či sa IG verzia (kópia) TikToku – Reels, skutočne osvedčí a stane sa kľúčovým prvkom Instagramu. Avšak snaha čo najviac sa priblížiť nástrojom TikToku pokračuje vo vysokej intenzite. Tentokrát sa update Reels týka práve audio možností. Po novom budú mať užívatelia možnosť nielen si pripraviť voiceover, ale aj prehľadávať Reels podľa zvuku, vyberať z databázy zvukov a hudby a tiež zdieľať kolekcie príspevkov podľa zvuku v súkromnej správe.

https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-new-audio-features-for-reels-including-option-to-save-sound/586699/

VIDEOREKLAMY S ODKAZOM NA IGTV

Do videoreklamy na Instagrame je možné po novom pridať call-to-action s odkazom, ktorý užívateľa zavedie na konkrétne IGTV video alebo kanál. Vďaka tomu je možné podporiť zobrazenie dlhšieho videoobsahu bez toho, aby užívateľ musel opustiť aplikáciu.

https://newsfeed.cz/instagram-zavadi-videoreklamy-s-odkazem-do-igtv/

GOOGLE

G SUITE SA MENÍ NA GOOGLE WORKSPACE

https://www.youtube.com/watch?v=uZXa0N0-Zu0&feature=emb_title&ab_channel=GoogleWorkspace

ZAHMKAJTE GOOGLU

Zasekla sa vám v hlave otravná pesnička a vy neviete ako sa volá a ako ju nájsť? Po novom bude stačiť ak v aplikácii zahmkáte melódiu a Google vám s nájdením pesničky pomôže.

Pozrite si video tu: https://youtu.be/DW61PpKJGm8


INÉ

NOVÉ EMOJIS

Apple okrem ohlásenia nových zariadení a spustenia iOS 14 nezaháľa v kreativite pri tvorbe nových emojis. Termín inkluzivita posúva opäť na nový level, čoskoro totiž získame nové emojis – aj s bradatou ženou. 

https://strategie.hnonline.sk/marketing/2222219-nove-emotikony-pre-rok-2021-je-medzi-nimi-aj-zena-s-bradou

A tešiť sa môžeme aj na novú emoji s rúškom – tá doterajšia vraj vyvoláva iba negatívne emócie a Apple chce, aby bolo jasné, že rúško nenosíte iba ak ste chorí a jeho nosenie vám nebráni v dobrej nálade. 

https://www.theverge.com/2020/10/3/21500163/apple-emoji-mask-medical-face-2020

Páčil sa vám náš článok?

Zdieľajte na sociálnych sieťach.