Utečte na chvíľku od taskov a spravte si pohodlie. Vezmite si kávičku či čajík do ruky a poďte sa začítať do noviniek, ktoré nám priniesol online svet v máji. Instagram opäť valí s novinkami, TikTok neustále vylepšuje svoje funkcie a Facebook sa snaží nájsť možnosti, aby zabránil šíreniu hoaxov. Potešíme aj ľudí, ktorí obľubujú stratiť sa kdekoľvek , pretože Google mapy majú skvelé vylepšenia. Noviniek bolo samozrejme neúrekom, no tie najzaujímavejšie sme pre vás zhrnuli v článku.


FACEBOOK

Facebook vám odporúči témy na sledovanie

Facebook chce rozšíriť zapojenie užívateľov v rámci vybraných tém, preto ich začne aktívne ponúkať k sledovaniu priamo v News Feede.

Nová výzva sa objaví pod súvisiacimi príspevkami vo feede. Je založená na obsahu, ľuďoch a stránkach, s ktorými užívatelia v minulosti interagovali. 

Danú temu potom Facebook použije k zobrazeniu príspevkov, videí a ďalšieho obsahu, o ktorom si myslí, že by sa užívateľovi mohol páčiť.

https://www.socialmediatoday.com/news/facebook-is-now-suggesting-topics-for-users-to-follow-in-feeds/598678/ 

Facebook umožní počúvať podcasty a hudbu zo Spotify priamo v aplikácii

Facebook oznámil rozšírenie partnerstva s platformou Spotify. Vďaka tomu budú môcť užívatelia môcť počúvať hudbu a podcasty priamo na Facebooku, bez toho, aby museli odchádzať do externej aplikácie.

Zároveň, to, čo počúvate, môžete zdieľať s priateľmi a k zverejnenej skladbe či podcastu môžete pridať vlastný popisok. 

Podmienok je, že vo svojom zariadení musíte mať nainštalovanú aplikáciu Spotify.

https://www.socialmediatoday.com/news/facebook-announces-new-integration-with-spotify-enabling-users-to-listen-to/599061/

Facebook pridáva novú funkciu, aby zabránil šíreniu dezinformácií

Facebook podniká ďalší krok, aby spomalil šírenie dezinformácií. Tentokrát pridáva nové informačné upozornenia, ktoré by mali označiť obsah ako nepravdivý. 

V prvom kroku spúšťa nové vyskakovacie okno, ktoré upozorní návštevníkov konkrétnej stránky, že pri ich obsahu sa opakovane zistila nepravdivosť. Na ukážke môžeme vidieť, ako sa upozornenie bude zobrazovať. 

Facebook tak chce poskytnúť ľuďom informácie o dôveryhodnosti stránky ešte pred tým, ako označia „páči sa mi“ a samozrejme prispieť tak k zníženiu šírenia dezinformácií.

https://www.socialmediatoday.com/news/facebook-adds-new-alerts-and-individual-user-penalties-to-help-stop-the-spr/600874/  


INSTAGRAM

Instagram pridáva možnosť vypnutia zvuku a videa počas live streamu

Instagram svojimi novými funkciami neustále napreduje a tentokrát prináša skvelé novinky pre všetkých live streamerov.

Pridáva novú funkciu pre živé vysielanie – a to konkrétne možnosť vypnúť si mikrofón alebo kameru bez toho, aby sa užívateľ z live stramu úplne vypol.

Keď je kamera vypnutá, obrazovka účastníka sa vráti na jeho profilový obrázok. Takto si bude môcť užívateľ bez problémov vyriešiť neočakávané situácie alebo zbehnúť po pohár s vodou.

https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-new-options-to-switch-off-your-audio-or-video-during-an-ig-l/599327/

Instagram testuje nový „reshare“ sticker pre feed príspevky

Počas posledných mesiacov Instagram pracoval na riešení „problému“, o ktorom si nie všetci užívatelia myslia, že je ozajstný problém.

Ide o zdieľanie príspevkov z feedu do Instagram stories. Využíva to mnoho ľudí aj značiek, ktoré sa snažia podporiť interakcie s príspevkom v rámci algoritmu.

Instagram testuje nový sticker „reshare“, ktorý by mal zaručene odlíšiť vzhľad instagramovej story a prezdieľaného príspevku z feedu. Vzhľad takejto story so stickerom reshare zatiaľ neprezradili.

https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-tests-new-reshare-sticker-to-better-highlight-feed-posts-re-sha/599826/

Instagram testuje nové možnosti nahrávania príspevkov pre desktop verziu

Instagram opäť prináša skvelé novinky pre PC. Ide o funkciu nahrávania obrázkov alebo videí priamo z desktopu, ktorá momentálne neexistuje. Potom, čo minulý rok Instagram pridal možnosť sledovania živých prenosov priamo z počítača, rozširuje svoje funkcie aj naďalej. 

Táto novinka by najmä dokázala uľahčiť život marketingovým pracovníkom na sociálnych sieťach, preto držme palce, aby sme čoskoro mohli počuť dobré správy.


GOOGLE A YOUTUBE

Google mapy prichádzajú so skvelými novinkami

Po novom v Google mapách bude dostupná rozšírená realita. Fungovať bude na princípe, že stačí zdvihnúť mobil ako pri navigovaní pomocou AR a uvidíte všetky POI body cez rozšírenú realitu. Pri pešej navigácii priamo na ceste, či chodníku zobrazí jej názov a človek sa tak dokáže lepšie orientovať, najmä v inej krajine. Taktiež pribudnú aj informácie, kde ste ubytovaní, kde pracujete, bývate a iné, vzhľadom k okoliu.

Google sa tiež pohrá aj s detailnosťou máp na niektorých miestach, zobrazí chodníky a ich profil. Vďaka možnosti určovania vašej polohy teraz Google vie určiť, kde je väčšia koncentrácia ľudí a v mapách tak dokáže informovať o preplnenosti jednotlivých prevádzok, ale aj pamiatok, respektíve verejných miest. Táto funkcia je výborným pomocníkom počas pandémie. 

https://blog.google/products/maps/five-maps-updates-io-2021 

YouTube prináša novinku na zdieľanie obsahu pomocou tzv. „Clips“

YouTube prináša novinku a to najmä pre herný segment, pre ktorý je táto funkcia aktuálne spustená. Ide o klipy, ktoré umožňujú tvorcom vybrať a zdieľať malú časť z videa (60 sec.). Klip sa prehrá v slučke priamo na stránke prezerania pôvodného videa.

Výhodou klipov je možnosť ukázať najzaujímavejšiu časť z videa a zároveň daný klip užívatelia môžu zdieľať na iných sociálnych sieťach. Ako môžeme vidieť napríklad aj na TikToku, krátke videoklipy sú momentálne veľmi populárne, preto možno YouTube časom zváži možnosť otvorenia tejto funkcie aj pre iný segment, ako je herný priemysel. 

https://www.socialmediatoday.com/news/youtube-is-expanding-access-to-its-new-clips-option-another-way-to-share/600019/ 

YouTube umožní nahrávanie videí priamo z Google Drive

Youtube sa čím ďalej tým viac snaží uľahčovať správu obsahu a nahrávanie videí, preto prichádza s novinkou nahrávania videí priamo z Google Drive. 

Ako ďalšie zdrojové miesto pre váš videoobsah pridá YouTube Google Drive, čo umožní prístup ku všetkým vašim zdieľaným videám v priečinku na Drive. Ako to bude fungovať môžete vidieť na obrázku. 

https://www.socialmediatoday.com/news/youtube-previews-upcoming-improvements-for-youtube-studio-including-auto-g/600319/  


ZAUJÍMAVOSTI

TikTok prichádza s novou funkciou „Green Screen Duet“

Pre všetkých milovníkov TikToku máme skvelé správy, TikTok prináša na trh novú vychytávku, a to vylepšenie už existujúcej funkcie „Green Screen“.

Nová funkcia „Green Screen Duet“ prináša možnosť využívať iné tiktokové videá ako pozadie do tých vašich. Rovnako ako pri možnosti „Green Screen“, každý tvorca pôvodného videa bude označený v titulku nového.

Tento nástroj môže byť skvelým pomocníkom pre tvorcov reakcií na iné tiktokové videá. 


TikTok pridáva nový užitočný doplnok –  „Preview“

TikTok pridáva novú možnosť „Preview“ – získanie náhľadu. Ide o jednoduchý, ale užitočný doplnok, ktorý vám ukáže, ako sa váš klip bude v aplikácii zobrazovať, a to vrátane prekrytí textu, umiestnenia efektov a podobne.
Vyhnete sa tak náhodnému vloženiu textu za jedno z tlačidiel alebo skrytiu zaostreného obsahu za dolný popis.

https://www.socialmediatoday.com/news/tiktok-adds-new-preview-option-to-show-how-your-clips-will-look-in-the-ap/600893/ 



Páčil sa vám náš článok?

Zdieľajte na sociálnych sieťach.