Máte už nainštalovanú novú sociálnu aplikáciu, ktorá možno prekoná Facebook či Instagram? Pýtate sa o akú app ide? Prečítajte si naše tohtomesačné novinky a zistíte.


FACEBOOK

Messenger Shortcuts

Messenger pridáva do chatu nové skratky. Messenger Shortcuts sú univerzálne príkazy, ktoré aktivujú rôzne funkcie. Aktuálne majú 2 označenia: „@, /“, ktorých konkrétne príklady si môžete pozrieť nižšie.
  
  • @everyone = odošle správu s upozornením každému v chate
  • /silent = členovia chatu nedostanú upozornenie o správe
  • /gif = vyroluje ponuku gifov súvisiacich s hľadaným výrazom
  • /pay = umožní prijatie alebo odoslanie platby, napríklad za spoločnú večeru
  • /shrug a /tableflip = prinášajú späť oldschoolové emojis, ktoré sme ručne vypisovali cca 10 rokov dozadu ¯\_(ツ)_/¯
Niektoré z týchto skratiek už uzreli svetlo sveta, iné zatiaľ nie. V blízkej dobe by však mali byť dostupné všetky vyššie vymenované a ešte oveľa viac.
 

https://techcrunch.com/2022/03/29/messenger-shortcuts-everyone-feature/?guccounter=1


Publikácia Reels priamo z aplikácií tretích strán

Namiesto zdĺhavého sťahovania videí z aplikácií do galérie a následne manuálneho postovania videa z galérie na Facebook, to všetko vybavíme jedným klikom v práve používanej aplikácii. Stačí, keď do aplikácie integrujeme funkcionalitu Sharing to Reels a môžeme vytvorené video postnúť rovno na Facebook.
 
Zo začiatku bude táto funkcionalita dostupná v apps: Smule, Vita a VivaVideo.
 
 
https://newsfeed.cz/facebook-zavadi-sdileni-do-reels-v-aplikacich-tretich-stran/h

Hudba v komentároch

Na Facebooku môžeme komentovať príspevky použitím hudby, čo nám poskytne ďalší spôsob ako prinútiť ľudí, vypočuť si naše obľúbené skladby. Obohatenie komentárov o takúto možnosť takisto nepochybne pomôže propagácii autorov používaných skladieb.

Zhudobnené komentovanie funguje na rovnakom princípe ako hudobná nálepka v Stories. Skladbu nájdeme klepnutím na ikonu noty na pravej strane panela komentárov. Následne môžeme vybrať segment skladby, ktorým chceme v komentári vyjadriť svoj názor či emóciu.


INSTAGRAM

Aktualizácia DM

Stále väčšie množstvo ľudí chodí na Instagram kvôli komunikácii so svojimi blízkymi. Práve preto spoločnosť prichádza s viacerými vylepšeniami DM.

Pribudne možnosť „odpovedať počas prehliadania“, ktorá nám umožní odpovedať na správu bez toho, aby sme sa museli preklikávať do sekcie s prijatou poštou.

Tiež môžeme očakávať možnosť rýchleho odoslania, ktorá zvýrazní našich najbližších priateľov, keď klikneme a podržíme tlačidlo zdieľania príspevku.

https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-new-messaging-features-including-quick-replies-music-shari/621384/


Posielanie hudby priamo v chate

Na Instagrame sa konečne dočkáme možnosti zdieľať hudbu priamo v chate. Vďaka integrácii s Apple Music, Amazon Music a Spotify, ktorá bude čoskoro k dispozícii, budeme môcť zdieľať 30-sekundovú ukážku skladby so svojimi priateľmi bez komplikácií.

https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-new-messaging-features-including-quick-replies-music-shari/621384/h


Zmena v algoritme

Sociálna sieť chce podporiť autorov audio-vizuálnych výstupov, a preto mení algoritmus. Upravený algoritmus sa viac zameria na podporu pôvodného obsahu a eliminuje dosah profilom, ktoré sú založené čisto na prezdieľanom obsahu z iných profilov.

Okrem toho, že platforma chce touto aktualizáciou dopriať väčší priestor tvorcom, má zmena slúžiť na zobrazovanie príspevkov, ktoré budú pre užívateľov atraktívnejšie a prínosnejšie z hľadiska engagementu.


GOOGLE A YOUTUBE

Google pridáva nové možnosti vyhľadávania produktov

Pomocou novej funkcionality viacnásobného vyhľadávania (multisearch) sa Google snaží používateľom uľahčiť vyhľadávanie produktov a zvýšiť šancu, že nájdu preste to, čo hľadajú. Multisearch umožní užívateľom kombinovať vizuálne a textové parametre, vďaka čomu by sa mali zlepšiť zhody vyhľadávania.
Multisearch je teraz k dispozícii ako beta funkcia v USA.
 

https://www.socialmediatoday.com/news/google-adds-new-visual-and-text-search-options-to-enhance-product-discovery/621780/h


Youtube Shorts v trendoch

YouTube si zrejme chce udržať svoje prvenstvo video kanálu, a tak najnovšie prichádza s novým zobrazením Shorts. Na stránke Trendy budú umiestnené najlepšie performujúce Shorts. Rebríček bude zostavený na základe času a lokality.

Platforma tvrdí, že cieľom je zlepšiť používateľskú skúsenosť zo stránky Trendy, but is it? 

 

https://www.socialmediatoday.com/news/youtube-adds-new-shorts-shelf-to-trending-tab-to-highlight-the-top-shorts/622411/h


Reakcia na každú stotinu Youtube videa

YouTube experimentuje s načasovanými reakciami, ktoré nám umožnia zanechať emoji reakciu v konkrétnych momentoch videa.

Ak sledujeme video, ktoré je súčasťou tohto experimentu, môžeme nielen reagovať, ale aj vidieť reakcie ostaných užívateľov. Stačí otvoriť sekciu komentárov vo videu a kliknúť na panel reakcií. YouTube nám ukáže, na ktoré momenty reagujú iní ľudia tesne nad časovou osou v okne videa. Reakcie sú však anonymizované.

https://9to5google.com/2022/03/28/youtube-emoji-reactions/h


ZAUJÍMAVOSTI

WhatsApp prináša ďalšie vylepšenia hlasových správ

Audio nástroje sa stávajú stále významnejším prvkom 21. storočia. 

Hlasové správy používa čím ďalej, tým viac ľudí. Iba na WhatsAppe sa pošle za deň cca 7 miliárd hlasových správ. Preto sociálna sieť prichádza s radou nových funkcií, ktoré používanie audio správ ešte zefektívni.

Očakávať môžeme prehrávanie mimo chat, pozastavenie či obnovenie nahrávania, vizualizáciu vlnového priebehu, kontrolu pred odoslaním alebo zrýchlené prehrávanie prijatých správ.


https://newsfeed.cz/novinky-v-messengeru-whatsappu-a-instagram-direct/h


Konkurent Facebooku a Instagramu?

Populárna sociálna aplikácia BeReal naberá na obrátkach. Od začiatku roka sa počet jej stiahnutí zvýšil o 315 %.

BeReal, ako už názov napovedá, je zameraný na skutočné a autentické spojenie. Neupravený pohľad na sociálne zdieľanie je navrhnutý tak, aby pomohol ľuďom urobiť krok ďalej od príliš upravovaných feedov. 

Funguje to tak, že raz denne sú používatelia vyzvaní, aby zdieľali obrázok toho, čo práve robia, pričom na jeho zdieľanie majú 2 minúty. Časový limit obmedzuje schopnosť zinscenovať a upraviť zábery, vďaka čomu budú zachytené zábery 100 % real. 

https://www.socialmediatoday.com/news/rising-social-app-bereal-is-gaining-momentum-with-downloads-up-315-this-y/621929/h


Páčil sa vám náš článok?

Zdieľajte na sociálnych sieťach.